A Poli-Farbe Platinum Decor
glett

változatos stuktúrák kialakítására alkalmas.

Beltéri falfelületekre

Nagyobb mélységek kitöltéséhez is

A Poli-Farbe Platinum Decor glett könnyen felhordható, színezhető, diszperziós felületképző anyag beltéri falfelületekre (pl.: mészhabarcs vakolat, beton, gipszkarton, Ytong). Nagyobb mélyedések kitöltésére, durva simításra is alkalmas. Egyéni elképzelés szerint, változatosan strukturálható, így például természetes kőhöz vagy gyűrt textilhez hasonló rusztikus felület alakítható ki. Különleges felületek nyerhetők, ha Poli-Farbe Platinum Decor fallazúrral vonjuk be és színekkel kombináljuk.

Könnyen felhordható

ALAPOZÁS NÉLKÜL ÁTFESTHETŐ

A Poli-Farbe Platinum Decor glett diszperziós felületképző anyag könnyen felhordható, egyszerűen színezhető, illatosított, gyorsan száradó, lég- és páraáteresztő bevonatot ad.

Önmagában, vagy Poli-Farbe színezőpasztával legfeljebb 3%-ban, Poli-Farbe színezőfestékkel legfeljebb 10%-ban színezve önálló bevonat kialakítására is alkalmas. A megszáradt glett beltéri falfestékkel (Poli-Farbe Platinummal vagy Poli-Farbe Inntaler beltéri diszperziós falfestékkel) alapozás nélkül átfesthető. Hagyományos simított csiszolt falfelületek kialakításához a Poli-Farbe Platinum finomglettet javasoljuk.

0,3-0, kg/m2
Kiadósság (egyenletes rétegben)
óra
Teljes száradás
5 kg
kg
Kiszerelés
5- °C
Tárolás

Termékadatok

Részletes termékadatok és biztonsági adatlap

Összetétel

Kötőanyag, víz, mészkőőrlemény, adalékok.

Biztonsági adatok

EUH208 5-klór-2-metil-4-izotiazolin-3-on [EINECS szám: 247-500-7] és 2-metil-2H-izotiazol-3-on [EINECS szám: 220-239-6] (3:1) keveréket tartalmaz. Allergiás reakciót válthat ki.
P102 Gyermekektől elzárva tartandó.
P302 + P352 HA BŐRRE KERÜL: Lemosás bő szappanos vízzel.
A biztonsági adatlap kérésre hozzáférhető.
Használat közben biztosítsuk a megfelelő szellőzést!

Tűzveszélyességi osztály

Nem tűzveszélyes.

VOC

EU limit value for this product (A/l): 200 g/l (2010). This product contains max. 50 g/l VOC.
EU-határérték erre a termékre (A/l): 200 g/l (2010). Ez a termék legfeljebb 50 g/l VOC-t tartalmaz.

ADATOK

Felhordás

Rozsdamentes glettvassal, spaklival, hengerrel.

Javasolt rétegszám

A felület előkészítése után az anyag felhordása, majd strukturálása.

Kiadósság

0,3-0,6 kg/m2, kb. 1,6 kg/m2/1 mm vastagságban, egyenletes rétegben.

Higítás

Nem szükséges, de a felhordás-technika függvényében vízzel hígítható.

Száradási idő (20 °C-on)

Kb. 24 óra.

Átfesthetőség (20 °C-on a rétegvastagságtól függően)

Kb. 24 óra.

Tárolás

5-25 °C hőmérsékleten. Fagyveszélyes!
Minőségét megőrzi: eredeti, bontatlan csomagolásban, a gyártástól számított 24 hónapig.

Kiszerelés

5 kg, 10 kg.

Felhasználás

Felhasználási javaslat

A bevonandó beltéri falfelületet alkalmassá kell tenni a glett fogadására. A laza, hámló részeket el kell távolítani, porózus felület esetén Poli-Farbe Inntaler diszperziós mélyalapozóval pórustömíteni, kellősíteni kell. Hordképes, csak kissé szívóképes felületet elég portalanítani. Nem szokványos alapfelületeken is jól tapad (pl. egyes műanyagokon, OSB lapon, de a nem ásványi kötésű alapfelületek esetén a próba elvégzését javasoljuk). A termék felületéről használat előtt az esetleg képződött bőrt el kell távolítani. A felhordást és a struktúrálást egy falfelületen egy ütemben célszerű elvégezni. A glettet egyenletes rétegvastagságban rozsdamentes glettvassal lehet felhordani.

Az elsimított anyagon a struktúrát hengerrel, rozsdamentes spaklival, glettvassal, vagy bármely alkalmas eszközzel ki lehet alakítani. A felhordást és a struktúrálást függőlegesen lefelé haladva olyan széles sávban kell végezni, hogy a következő sáv elkezdéséig a korábban felhordott bevonat ne száradjon meg. Így egyenletesebb, esztétikusabb toldás alakítható ki.

10 °C alatt és 25 °C felett a glettet ne hordjuk fel.

A glett maradéka a vödörben elsimítva, kevés vízzel borítva fagymentes helyen tárolható, vagy beszáradás után háztartási hulladékként kezelhető. Az eszközök a használat után vízzel elmoshatók. A megszáradt Poli-Farbe Platinum Decor glett csak mechanikusan kaparással, illetve agresszív oldószerekkel, pl. nitrohígítóval távolítható el.

Megvásárolnád a terméket?
Keresd meg a hozzád legközelebbi Poli-Farbe termékeket áruló szakkereskedést!