A Poli-Farbe Platinum Decor
bársonyhatású festékkel festett felület

bársonyhoz hasonló felület kialakítására alkalmas.

Fal- és egyéb felületekre

Beltéri dekorációhoz

Beltéri, vizes bázisú, színtelen falfesték bársonyhoz hasonló felület kialakításához. A stílusos, nyugalmat, meleget sugárzó lakóterek mellett a nagyobb igénybevételnek kitett helyiségek, szállodák, éttermek és irodák festésére is alkalmas.

Bársonyos hatás kialakításához

Átlátszó bársonyos hatású festék

Önmagában használva vagy színes diszperziós festékkel, egyéb színezékkel színezve változatos színvilág kialakítására alkalmas. A bársonyhatás sötétebb színek esetén erősebb, világos színek esetén lágyabb. A festék átlátszó, enyhén fedi az előző réteget, így a színhez és a mintázathoz az összes réteg hozzájárul. A végleges szín és a bársonyos felület a festék teljes száradását követően alakul ki.

m2/l
Kiadósság (2 réteg)
óra
Teljes száradás
0, l
Kiszerelés
5- °C
Tárolás

Termékadatok

Részletes termékadatok és biztonsági adatlap

Összetétel

Kötőanyag, speciális töltőanyag, adalékok.

Biztonsági adatok

EUH208 5-klór-2-metil-4-izotiazolin-3-on [EINECS szám: 247-500-7] és 2-metil-2H-izotiazol-3-on [EINECS szám: 220-239-6] (3:1) keveréket tartalmaz. Allergiás reakciót válthat ki.
P102 Gyermekektől elzárva tartandó.
P302 + P352 HA BŐRRE KERÜL: Lemosás bő szappanos vízzel.
A biztonsági adatlap kérésre hozzáférhető.
A festés és száradás közben biztosítsuk a megfelelő szellőzést!

Tűzveszélyességi osztály

Nem tűzveszélyes.

VOC

EU limit value for this product (A/l): 200 g/l (2010). This product contains max. 50 g/l VOC.
EU-határérték erre a termékre (A/l): 200 g/l (2010). Ez a termék legfeljebb 50 g/l VOC-t tartalmaz.

ADATOK

Felhordás

Rövid szőrű henger, ecset.

Kiadósság

3-6 m2/l két rétegben, a felhordás-technikától függően.

Higítás

Nem javasolt.

Száradási idő (20 ºC-on)

Porszáraz: kb. 30 perc.
Teljes száradás (száraz, jól előkészített felületen): kb. 24 óra.

Átfesthetőség (20 °C-on)

2-3 óra.

Tárolás

5-25 °C hőmérsékleten. Fagyveszélyes!
Minőségét megőrzi: eredeti, bontatlan csomagolásban, a gyártástól számított 24 hónapig.

Kiszerelés

0,75 l.

Felhasználás

Felhasználási javaslat

A Poli-Farbe Platinum Decor bársonyhatású festék csak sima, egyenletes, jól előkészített felületre vihető fel. A bársonyhatású festéket beltéri diszperziós falfestékkel (pl.: Poli-Farbe Platinum egyrétegű beltéri falfesték, Poli-Farbe Inntaler beltéri diszperziós falfesték) bevont falra hordhatjuk fel. A sarkoknál javasoljuk a szomszédos felületek védelmét. Önmagában vagy az alapfelületre korábban felhordott festékkel 5-15%-ban keverve, esetleg az alapfelület színéhez hasonló árnyalatra színezve javasoljuk felhasználni. A várható eredményről egy kisebb felületen történő próbafestéssel célszerű meggyőződni. Az első réteg Poli-Farbe Platinum Decor bársonyhatású festéket rövid szőrű hengerrel vagy a második réteghez ajánlott technikával hordjuk fel az alapszínre úgy, hogy a felület struktúrája egyenletes legyen. A száradást követően a második réteget egy 6-8 cm széles ecsettel keresztirányban, X-et mintázva vagy bármilyen ismétlődő mozdulattal (pl.: fekvő nyolcasok) javasoljuk felhordani. A festést 50-70 cm-es, függőleges sávokban célszerű végezni. A szélességet úgy válasszuk meg, hogy az előző sáv a következővel még nedves állapotban egybedolgozható legyen. Így egyenletesebb, esztétikusabb toldást kapunk. Egy munkafolyamatban célszerű egy összefüggő falfelületet bevonni. A fizikai ellenállóképesség egy réteg Poli-Farbe Platinum falfénnyel tovább növelhető. A fal később falfestékkel közvetlenül vagy csiszolást követően átfesthető. A szerszámok használat után vízzel elmoshatók. Száradás után a bársonyhatású festék csak oldószerrel (pl.: nitrohígító) távolítható el.

Színek

  • Poli-Farbe Platinum Decor bársonyhatású feték - bársony

    BÁRSONY

Megvásárolnád a terméket?
Keresd meg a hozzád legközelebbi Poli-Farbe termékeket áruló szakkereskedést!