A Poli-Farbe Platinum Decor antikkő glettel

Egyedi rusztikus és antik hatású mintázat érhető el.

Ellenálló és nem éghető

Repedezett kéreggé alakul

A Poli-Farbe Platinum Decor antikkő glett könnyen megmunkálható, a száradás folyamán születő rusztikus és antik hatású mintázat minden esetben egyedi formát ölt. Száradásával kemény, világos szürkés-sárga, repedezett kéreggé alakul. Kiváló a páraáteresztő képessége, ellenálló és nem éghető.

Komoly igénybevételnek kitett felületekhez

Extratartós védelem

A Poli-Farbe Platinum Decor antikkő glett természetes eredetű ásványőrleményt, agyagásványokat, modern és hagyományos adalékokat tartalmazó felületképző anyag, amelynek használatával változatos és egyedi belső terek alakíthatók ki. Alkalmas beltéri falak díszítésére, mintázására egy vagy több rétegben alkalmazva. Mintázásával, strukturálásával a természetes kőzetekhez, kőburkolatokhoz hasonló felületek alakíthatók ki. Nagy igénybevételnek kitett felületek bevonására is kiválóan alkalmas.

1-,5 kg/m2
Kiadósság
óra
Teljes száradás
5 kg
kg
Kiszerelés
5- °C
Tárolás

Termékadatok

Részletes termékadatok és biztonsági adatlap

Összetétel

Agyagásványok, ásványőrlemények, víz, hagyományos és modern adalékok.

Biztonsági adatok

EUH208 1,2-Benzizotiazolin-3-ont tartalmaz. Allergiás reakciót válthat ki.
P102 Gyermekektől elzárva tartandó.
P302 + P352 HA BŐRRE KERÜL: Lemosás bő szappanos vízzel.
A biztonsági adatlap kérésre hozzáférhető.
Használat közben biztosítsuk a megfelelő szellőzést!

Tűzveszélyességi osztály

Nem tűzveszélyes.

VOC

EU limit value for this product (A/a): 30 g/l (2010). This product contains max. 5 g/l VOC.
EU-határérték erre a termékre (A/a): 30 g/l (2010). Ez a termék legfeljebb 5 g/l VOC-t tartalmaz.

ADATOK

Felhordás

Glettvassal, műanyag simítóval, spaklival stb.

Javasolt rétegszám

1-2 réteg.

Kiadósság

Kb. 1-1,5 kg/m2.

Higítás

Szükség esetén csapvízzel.

Száradási idő (20 °C-on)

Kb. 24 óra.

Átfesthetőség (20 °C-on a rétegvastagságtól függően)

Kb. 24 óra.

Tárolás

5-25°C hőmérsékleten. Fagyveszélyes!
Minőségét megőrzi: eredeti, bontatlan csomagolásban, a gyártástól számított 12 hónapig.

Kiszerelés

5 kg, 25 kg.

Megvásárolnád a terméket?
Keresd meg a hozzád legközelebbi Poli-Farbe termékeket áruló szakkereskedést!

Felhasználás

Felhasználási javaslat

A Poli-Farbe Platinum Decor antikkő glett használatra kész. A beszáradást megelőző fólia eltávolítását követően alaposan át kell keverni. Az alapfelületnek a glett fogadására alkalmasnak, hordképesnek, szennyeződésektől, a tapadást rontó anyagoktól mentesnek kell lennie. Szükség esetén a felületet mélyalapozni kell. Az antikkő glettet kb.: 2-3 mm vastagságban egy vagy több rétegben lehet felhordani a tervezett felületi struktúra, mintázat függvényében. A glett az alkalmazott technikához szükséges mértékben csapvízzel hígítható. Önmagában használva világos szürkés-sárga bevonatot képez. A Poli-Farbe Platinum Decor színező tintával anyagában is színezhető. Az antikkő glettel bevont felület száradása során zsugorodik, repedezik egy rendszertelen, a természetes kőzetekhez hasonló mintázat kialakulása mellett. A megszáradt glett felülete megszínezhető az előzetesen beszínezett Poli-Farbe Platinum Decor fallazúrral, kőlazúrral, viaszolható Poli-Farbe Platinum Decor folyékony viasszal, méhviasszal.

Feldolgozás: az antikkő glett hagyományos glettvassal hordható fel, de bármely, a célra alkalmas eszköz (műanyag, vagy fa simító, kőműves kanál, spakli stb.) használható. A felület nem igényel különösebb előkészítést, az antikkő glett alkalmas az egyenetlenségek feltöltésére. A porló, rossz hordképességű, erősen porózus alapok esetén mélyalapozni kell. A glettelt felületet nem szükséges teljesen kisimítani, sőt az egyenetlen felület esztétikusabb eredményre vezet. A félig átszáradt glettbe fuga mintázat róható a kőből, vagy akár téglából épített falazatokhoz hasonló felület kialakítására. Az antikkő porózusra szárad, ezért szükség esetén védeni kell a nedvesség káros hatásaitól. Erre alkalmas anyagok a fallazúr, kőlazúr, metáleffekt festék, illetve a folyékony viasz termékek. A glettel bevont felület későbbi használata során bekövetkező sérülései gyorsan és egyszerűen javíthatók a sérülés és környékének lakkbenzinnel történő zsírtalanítása után egy újabb, a korábbihoz hasonló rétegrend kialakításával. A glett lazúrozása, viaszolása a teljes átszáradást követően végezhető.

Így készült...

Kül- és beltéri meszes vakolat antikkő glettel

Ha megidéznéd a múlt század hangulatát az otthonodban

További részletek

Videó

Werkfilm a teljes folyamatról

További Így készült videók Megnézem